KONSTHALLEN | Tidigare utställningar | 2013

29 mars–7 april
Konstrundan

11 maj–14 juli
Mårten Lange
Jonas Larsen
Hadda Fjóla Reykdal

18 juli–1 sept
2013-års Henry Mayne stipendiat

7 sept–27 okt
Håkan Blomkvist
Teresa Szatek
Harry Moberg

2 nov–15 dec
Mörker
Samlingsutställning med ÖSKG:s medlemmar
Nya Medlemmar

KONSTHALLEN | Tidigare utställningar | 2010

24 april–9 maj
Nya Medlemmar
Karel Becvar, Gabriella Dahlman, Clemens Ek, Lena Eliasson Ewald, Johnny Ewald, Sergio Fuentes, Anders Kappel, Pekka Kaski, Kåge Klang, Marie Lindström, Anne Nilsson, Pernilla Persson, Anna Rochegova Cederholm, Teresa Rooth, Lena Viredius, Karin Ward, Gunilla Åkesson, Anna Örtemo

15 maj–27 juni
Emma Hartman, Annika Svenbro och Jenny Ahlner

3 juli–8 augusti
Smycken så in i Norden!
Nordisk smyckesutställning. Heli Kauhanen från Finland, Dyfinna Torfadottir från Island, Lene Hald från Danmark samt Dina Hald från Norge. Deltagare från ÖSKG är: Gunnar Berg, Clemens Ek, Björn Flygare, Ebba Huberyc, Marie Ingemansson, Owe Johansson, Bo Klevert, Lisa Tofft.

14 augusti–19 september
Gråzoner
Beata Berggren, Åke Johansson, Mathias Kristersson, Lotta Lotass, Maria Miesenberger, Lina Nordenström, Ulla Viotti, Anna Wessman och Jöran Österman.
Samarbetsprojekt med Ystad konstmuseum, Tomelilla konsthall, Kivik Art Centre, Ramus och Inkonst i Malmö.

25 september–3 oktober
Samlingsutställning ÖSKG med program

16 oktober–14 november
Josefine Axelsson, Lizzie Lundberg , Edna Hinnersson

6 november
Bildens Dag
Samtal om konstnärliga processer med Josefine Axelsson och Edna Hinnersson, moderator: Gert Aspelin

20 november–19 december
teckning/collage, samlingsutställning med ÖSKGs medlemmar


KONSTHALLEN
 

25 maj – 14 juli 2019
Ewa Berg
Karin Gustavsson
Gunilla Widholm

Ewa Berg
Ritornello

Ewa Berg arbetar seriellt både med måleri och serigrafi där färgens materialitet formar resonans till de figurativa elementen. Rumslighet konstrueras och dekonstrueras. Både det abstrakta och det figurativa kan ses som pågående dramer där möbler, ting, färg och ornamentik utspelar sin kamp. Återbruk av bilder, där måleriets färgkombinationer bildar en dramaturgi av scener och spelplatser.
”Ritournelle” kommer ursprungligen från italienskan och är en musikterm som betyder ”liten refräng” som i musikstycken kommer efter versen i sången men i Deleuze och Guattaris ”Tusen platåer” vill de kalla det ”Ritornello” och definierar det mer som en refräng som återkommer med små variationer. De nämner t ex att ett barn nynnar eller hummar för sig själv när det är rädd för mörkret. Barnet besvärjer det okända för att invagga sig i säkerhet. Hen sjunger och nynnar för att i kaoset finna ro. -”I den betydelsen tycker jag att min bildvärld befinner sig. Jag hummar och återkommer till samma element men de är inte alltid det samma, repetition, differentiering och nyansering. Ritornellon skapar mitt territorium. Territorium som plats i tid och rum.”

Berg är utbildad på HDK i Göteborg och Malmö Konstskola Forum, som sedermera blev Malmö Konsthögskola. Hon har ställt ut både nationellt och internationellt, hon ställde senast ut på Kunstverein Baden, Österrike 2018. Berg finns representerad hos Statens konstråd och i ett antal samlingar. Hon har varit på flertalet Artist in Residences i Danmark, Tyskland och WSW i New York, USA.


Karin Gustavsson
The felted experiment

Karin Gustavsson arbetar med rå ull. I hennes bearbetningen av den obearbetade ullen - som hon får direkt från fårbönder istället för att den slängs - följer olika material som fastnat i ullen på grund av hur fåren levt och var de vistats. Dessa `bonusmaterial` som ullen bär på och fåren satt sina spår i, blir förutsättningar i gestaltningsprocessen som hon inte kan påverka utan får arbeta utifrån. En patinering som hon inte kan kontrollera men använda till ett eget uttryck.
I sin process utsätter Gustavsson ullen och dess tillbehör för olika former av friktion, temperaturer och mängd vätska. Tovning är ett hand-on arbete med stark koppling till slöjd. Hon har byggt min kunskap om metoderna och materialet ull genom att delta i olika hantverkssammanhang, grupper och forum där framställning av bruksföremål varit central. Dessa sammanhang har utvecklat hennes metod att arbeta konstnärligt med ull och kring begreppet tovning.

Karin Gustavsson är bosatt och verksam i Stockholm. Hon är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Hon har tidigare ställt ut b la på Kulturhuset i Broby, Bodens konstgille och på Liljevalchs vårsalong.

 

Gunilla Widholm
Gunilla Widholm är grafiker och arbetar mest med etsningar och torrnålsgravyrer i den klassiska traditionen. Hennes lärare på Grafikskolan Forum i Malmö, Bertil Lundberg, sade en gång: - ”Det ska synas att man behövt en plåt för att göra sin bild” och så är det med Widholms bilder. Att etsa bjuder ofta på överraskningar. Det är det som enligt Widholm är så roligt med arbetet i verkstaden och det håller nyfikenheten vid liv. Varje påbörjat projekt är lika roligt, svårt och utmanande. - ”Jag misslyckas ibland men det händer att jag blir glad över en del bilder.” Naturen är oftast hennes förebild och inspirationskälla.

Widholm bor sedan 30 år i Maglehem där hon även har sin verkstad. Hon är medlem i ÖSKG och har b la haft utställningar på Grafiska sällskapet i Stockholm och på Sölvesborgs Konsthall.

 

 

Öppet:
Maj och juni: tors-sön kl 12-16
Juli och augusti: tis-sön kl 12-17
September, oktober, november och december: tors-sön kl 12-16

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 

KONSTHALLEN | Tidigare utställningar | 2009

 

10 april–19 april
Konstrundan 
Samlingsutställningen på Tjörnedala konsthall t om 26 april

9 maj–7 juni
Britt Ignell (skulptur), Kjell Strandqvist (måleri) och Irene Trotzig (måleri)

13 juni–12 juli
Emma Kronvall (skulptur), Niklas Elmehed (teckning animation) och Kerstin Rosengren (textil)

18 juli–16 aug 
Henry Mayne stipendiet 2009

22 aug–27 sept
Site Natura
David Krantz, Caroline Mårtensson, Nilsmagnus Sköld, Lisa Strömbeck, Karin Fhager

2 okt–11 okt
Samlingsutställning
med ÖSKGs medlemmar riktad mot Sveriges konstföreningar

17 okt–22 nov
Berättelser
Sven Ljungberg, Birgitta Andersson, Tamara de Laval, Mårten Landgren, Monica Gerhard, Liv Strömquist, Gunnar Krantz och Serieskolan i Malmö.
I samband med utställningen kommer bla författaren Klas Östergren och konstnären Maria Lancing att medverka.

1 nov
Bildens dag

28 nov–20 dec
Myter och Legender
Samlingsutställning med ÖSKGs medlemmar

Kort & Gott

Årets Art Walk är igång och pågår t om 15 sept!Är du 15-30 år? Då är U
ng Kraft, projekt Koja nåt för dig!
Pop up-verkstad 4 juli, 11 juli och 18 juli kl.13.30-17.00Missade du årets seminarium?
Här hittar du en sammanfattning av Carolina Söderholm, konstkritiker och frilansjournalist >>ÖSKG har 125 medlemmar 
– här finner du alla konst-
närer i bokstavsordning >>


 

HUVUDSPONSOR

Spb-syd-Svart-gul-platta

 

SPONSORER

ÅBERGS TRÄDGÅRD & CAFE

KiviksMusteri webb

Vill du synas här? Kontakta konsthallens kansli: info@oskg.nu